Particulieren

Diensten voor particulieren

Wij zijn dagelijks bezig met alle vormen van belastingaangifte(n) voor particulieren en ondernemers onder het motto: “Belasting betalen prima, maar niet teveel”.

Samen met u bespreken we of er extra aftrekposten kunnen worden meegenomen in de aangifte zodat u minder belasting hoeft te betalen. Ook beoordelen wij of er sprake is van sterk wisselende inkomens gedurende een aantal jaren, waardoor extra belasting kan worden teruggevraagd via de regeling middeling van inkomens.

U kunt bij ons onder meer terecht voor:

  • Aangifte inkomstenbelasting 2018
  • Verzoeken om voorlopige teruggave 2019 (bijvoorbeeld i.v.m. de eigen woning)
  • Teruggaaf belasting jongeren (zie ook onze website)
  • Middeling inkomens
  • Aangifte schenkbelasting en erfbelasting
  • Bezwaarschriften
Onze adviseurs hebben alle kennis en ervaring in huis om uw aangifte inkomstenbelasting snel en deskundig te verzorgen. U bent dan ook minder tijd kwijt aan de papieren rompslomp die de aangifte elk jaar met zich meebrengt en betaalt nooit teveel belasting.

Wilt u ervan verzekerd zijn dat uw aangifte goed wordt ingevuld? U bent van harte welkom.

Bezwaarschriften

Nadat u een aanslag heeft ontvangen, kan het zijn dat er door de inspecteur is afgeweken van uw ingediende belastingaangifte. Er kan dan bezwaar worden gemaakt. Dat moet schriftelijk gebeuren via een bezwaarschrift.

Voor het indienen van bezwaar is een termijn van 6 weken na de datum die vermeld staat op het aanslagbiljet. In het bezwaarschrift moet gemotiveerd worden aangegeven waarom u het niet eens bent met de correcties van de inspecteur. Ons kantoor kan deze bezwaarprocedure voor u voeren.
Neem contact op voor meer informatie

Middelen van inkomen

De middelingsregeling is bedoeld om mensen tegemoet te komen die met een sterk wisselend inkomen te maken hebben.

Bij een sterk wisselend inkomen, waarbij u bijvoorbeeld het ene jaar wel en het andere jaar niet de hoofdprijs (52%) belasting betaalt, kan de situatie ontstaan waarbij u meer belasting betaalt dan het geval zou zijn als er een meer gelijkmatige verdeling van hetzelfde inkomen zou zijn geweest.

Middeling kan onder andere zinvol zijn bij:
• Sterk wisselende jaarinkomens
• Afkoop alimentatie of grote uitkering (winst, bonus en/of ontslaguitkering)
• Van baan bent gewisseld en een aanzienlijk lager of veel hoger inkomen bent gaan verdienen
• Een student, met een paar jaar een klein baantje en daarna de start van zijn carrière
• Plots werkloos door de crisis en terug naar een minimum inkomen of uitkering
• Als ondernemer (ZZP’er) met wisselend Winst uit Onderneming en/of een stevig verliesjaar
• Een jaartje er tussenuit en geen inkomen

De regeling geldt alleen voor de zogenaamde Box 1 inkomen; inkomen uit werk en woning.

Enige voorwaarden voor middeling van Box 1 inkomen zijn:
• De kalenderjaren moeten aaneen zijn
• Een kalenderjaar wordt maar voor een middeling gebruikt
• Het verzoek moet binnen 36 maanden na vaststelling worden gedaan
• Negatieve inkomen in een jaar wordt gezien als € 0,00 Box 1 inkomen
• De drempel is € 545,--, daarboven gaat pas het voordeel gelden
Neem contact op voor meer informatie

Overlijden en erfenis

Bij een sterfgeval wordt u geconfronteerd met erfrecht. U wordt dan verantwoordelijk voor de afwikkeling van de bezittingen en schulden van de overledene. En dat brengt veel beslommeringen met zich mee.

Wat komt er zoal bij kijken ingeval van overlijden?
Na het overlijden van iemand moet er veel gedaan worden. Zo moet men bijvoorbeeld de bankzaken regelen. Maar om dat te kunnen doen, heb je vaak een verklaring van erfrecht nodig. Een verklaring van erfrecht wordt opgemaakt door een notaris.

De notaris verklaart hierin - nadat alle gegevens zijn gecontroleerd - wie is overleden, of de overledene een testament heeft gemaakt en wat er in dit testament is bepaald. Bovendien verklaart de notaris wie de erfgenamen van de overledene zijn en eventueel wie van de erfgenamen door de overige erfgenamen gemachtigd is om de erfenis van de overledene af te wikkelen.

De belastingzaken rond erfrecht en het recht van successie
Als iemand overleden is, hoeft hij vanaf dat moment geen inkomstenbelasting meer te betalen. De nabestaanden moeten echter nog wel afrekenen over het inkomen tot de dag van het overlijden.

De belastingdienst stuurt zo snel mogelijk na het overlijden aan de erfgenamen een aangifteformulier voor de inkomstenbelasting (F-biljet). Over het lopende jaar moet tot het moment van overlijden over het inkomen van de overledene met de belastingdienst worden afgerekend.

Over het bedrag dat de erfgenamen krijgen moet erfbelasting worden betaald.

Let op, doet u vooral tijdig een voorlopige belastingaangifte!
Neem contact op voor meer informatie

Privé gebruik auto

Wat zijn de regels voor bijtelling als ik een auto van de zaak heb?

Als u in een auto van de zaak rijdt, moet uw werkgever een bedrag bij uw loon tellen voor het voordeel dat u van het privégebruik heeft. Dit bedrag is de zogenaamde bijtelling. De hoogte van de bijtelling is afhankelijk van de CO2 uitstoot van de auto waarin u rijdt. Uw werkgever houdt over de bijtelling loonbelasting/premie volksverzekeringen en een inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) in. Uw nettoloon gaat hierdoor omlaag.

Berekening bijtelling

Uw werkgever berekent het voordeel van het privégebruik over de catalogusprijs van de auto. Dit is de bijtelling. Het voordeel is meestal 22% van de catalogusprijs, maar kan ook 4% bedragen.

Nieuwe criteria zuinige auto’s van de zaak

Sinds 1 januari 2019 zijn de CO2-grenzen voor het 4%-tarief en het 22%-tarief van de bijtelling auto van de zaak aangescherpt.

Geen bijtelling bij weinig privégebruik

Als u niet meer dan 500 kilometer per kalenderjaar privé rijdt en u kunt dit bewijzen, hoeft uw werkgever niets bij uw loon te tellen. kunt hiervoor de ‘externe link: Verklaring geen privégebruik auto’ downloaden via de website van de Belastingdienst. U kunt het formulier ook aanvragen bij de Belastingtelefoon.

Eigen bijdrage voor privégebruik

Heeft u met uw werkgever afgesproken dat u een eigen bijdrage betaalt voor het privégebruik, dan wordt deze eigen bijdrage van de bijtelling afgetrokken.

Geen bijtelling bestelauto voor uitsluitend zakelijk gebruik

Heeft u een bestelauto van uw werkgever? En gebruikt u die uitsluitend voor werk en niet voor privé? Dan kunt u een Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto' indienen. Uw werkgever hoeft dan geen bijtelling bij uw loon te tellen. U kunt het formulier ook opvragen bij de Belastingtelefoon.
Neem contact op voor meer informatie
Share by: