• slide01
  • zzp
  • slide02
  • slide04

boekhouding

zzp

advies

salarisadministratie

Btw -nummers controleren

Voor u is het belangrijk om te weten of uw klant echt ondernemer is. Als namelijk bij controle van uw administratie blijkt dat uw klant geen ondernemer is, krijgt u een naheffingsaanslag. U moet dan alsnog btw betalen over de goederen die u zonder btw hebt geleverd.

U heeft het btw nummer van uw buitenlandse afnemers ook nodig voor uw ICP-opgave. Ook moet het nummer (verplicht) op uw verkoopfactuur vermeld staan.

Controleer het btw-nummer

Wilt u het btw-nummer van uw zakelijke klant controleren? Neem dan contact op met de BelastingTelefoon. Zij vertellen u dan of de combinatie van de bedrijfsnaam en het btw-nummer klopt.

U kunt maximaal 5 nummers laten controleren per telefoongesprek. Meer nummers kunt u schriftelijk laten controleren. Stuur dan een brief met daarin de btw-nummers en de bijbehorende volledige bedrijfsnamen naar:

Belastingdienst/Central Liaison Office
Antwoordnummer 469
7600 VB ALMELO

Uw leverancier moet er ook zeker van zijn dat u een ondernemer bent. Als u een andere handelsnaam gebruikt dan uw bedrijfsnaam, kunnen er problemen ontstaan. Wanneer uw leverancier uw btw-nummer controleert, klopt de combinatie niet. U voorkomt dat probleem door uw handelsnaam door te geven aan de belastingdienst.

Opbouw buitenlandse btw-nummers
U kunt zelf een 1e check doen met het btw-nummer van uw buitenlandse afnemer. Vergelijk het nummer met de officiële samenstelling van btw-nummers in de EU. Wilt u naar de betreffende pagina van de belastingdienst klik dan  hier

 

Full Reviw on best bokkmakers by http://artbetting.net/
Download Premium Templates
Bookmaker No1 in The UK - William Hill by w.artbetting.net

Freecon Administratie en Belastingadvies
Olivier Bruyneelstraat 27 // 1363 LP Almere
Kvk. 51597896 Btw.nr. NL 8500.90.805B.01
Mail. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel. 06 108 59 307