• slide01
  • zzp
  • slide02
  • slide04

boekhouding

zzp

advies

salarisadministratie

BTW en de kleine ondernemersregeling

Goed nieuws voor iedereen die per saldo niet zoveel btw hoeft te betalen. Er is een speciale regeling van toepassing: de kleine-ondernemersregeling (KOR). Als u onder de KOR valt, hoeft u minder of zelfs geen btw aan de Belastingdienst af te dragen.

Wat is de kleine-ondernemersregeling?
Als u in aanmerking komt voor de kleine-ondernemersregeling, hoeft u minder of geen btw te betalen. Hoeveel minder is afhankelijk van het bedrag dat u aan btw aan de belastingdienst moet betalen, namelijk de btw over uw omzet minus de btw die begrepen is in alle kosten die u voor het bedrijf heeft maakt (vooraftrek).


Wie komt in aanmerking voor de KOR?
U komt in aanmerking voor de KOR als wordt voldaan aan de volgende voorwaarden:

  • De af te dragen btw, na aftrek dus van de voorbelasting, bedraagt minder dan € 1.883;
  • Uw onderneming is een natuurlijk persoon (eenmanszaak) of een samenwerkingsverband van natuurlijke personen (maatschap, vennootschap onder firma, en dergelijke).  
  • U voldoet aan de administratieve verplichtingen voor de btw of hebt daarvoor een ontheffing aangevraagd.
  • Het bedrijf is in Nederland gevestigd.

Hoeveel bedraagt de KOR?

  • Als u in een jaar € 1.345 of minder aan btw hoeft te voldoen, word u volledig vrijgesteld van btw. Er kan dan ook bij de belastingdienst schriftelijk om een ontheffing worden gevraagd voor de administratieve verplichtingen die horen bij een btw-administratie.  Wel moet u alle facturen bewaren die aan de klanten zijn gestuurd én waarover btw is betaald.  
  • Als in een jaar minder dan € 1.883 maar meer dan € 1.345 aan btw moet worden betaald, krijgt u een gedeeltelijke vermindering. Die vermindering bedraagt 2,5 maal het verschil tussen € 1883 en het bedrag wat u aan btw zou moeten betalen. Een voorbeeld: na vooraftrek bedraagt de te betalen btw aan de belastingdienst € 1.500,-. De vermindering bedraagt dan 2,5 x (1883-1500) = € 542 en de af te dragen belasting per saldo € 958. Bij een gedeeltelijke vermindering moet wél een btw-administratie worden bijhouden.

Tip voor de KOR
Valt u net buiten de KOR en zit u net boven de € 1345,- (of € 1883,-) aan btw-afdracht? Dan kunt u overwegen een investering te doen. Zo kan toch (gedeeltelijk) van de regeling gebruik worden gemaakt en verdient u aan de belasting. Een extra reden om de boekhouding regelmatig bij te (laten) houden. U kunt dan "sturen op de cijfers".

 

Full Reviw on best bokkmakers by http://artbetting.net/
Download Premium Templates
Bookmaker No1 in The UK - William Hill by w.artbetting.net

Freecon Administratie en Belastingadvies
Olivier Bruyneelstraat 27 // 1363 LP Almere
Kvk. 51597896 Btw.nr. NL 8500.90.805B.01
Mail. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel. 06 108 59 307